Domácí paštika z kuřecích jaterje jednou z nejoblíbenějších pochoutek na oslavách a slavnostních příležitostech.

Recept na domácí játrovou paštiku

Suroviny:  játra 1kg, cibule 600g, máslo 250g, portské víno 1dcl, tymián, sůl, pepř, olej

Postup: Na oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme opláchnutá kuřecí játra, osolíme, opepříme dle chuti a orestujeme, zalejeme Portským vínem, přidáme snítku čerstvého tymiánu, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 10min, průběžně mícháme. Následně vyndáme tymián a tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence za současného pomalého přidávání máslo a máme hotovo. Vložíme do misek a dáme vychladit, nebo můžeme zavařit do sklenic.

Nejlepší je na čerstvém chlebu nebo bílých krájených bagetkách, paštikou doporučuji ozdobit cibulovým chutney.